VEDLIKEHOLD


Velkommen til Ullevål tennisklubb.
Vi håper du finner den informasjonen du trenger inne på sidene våre. Les mer..


Tennisskole for barn
Klubben tilbyr tennisskole for barn i alderen 8 – 16 som sogner til Ullevål-området. Les mer..


Privattime og kurs
Klubbens trener gir privattimer og vi arrangerer kurs for nybegynnere og litt øvet. Les mer..


Reservering av bane innendørs
Vi leier ut faste sesongtimer og strøtimer til både medlemmer og ikke-medlemmer. Les mer..

Bane 1 og 2 har grusdekke og krever daglig vedlikehold.

Plikter for de som skal begynne å spille:
Grusbanen skal alltid vannes før spill. Dersom det er tørt, må det vannes spesielt godt. Området 2 meter foran grunnlinjen og 3 meter bak grunnlinjen må vannes ekstra godt. HUSK Å SKRU AV VANNET MED KRANEN VED GJERDET OG IKKE BARE DYSEN PÅ SLANGEN.

Vanning skjer ved at slangetuten holdes litt skrått oppover og føres sakte frem og tilbake. Man må ikke rette tuten ned mot banen, da dette kan lage hull i dekket. Videre må det ikke vannes så mye at det oppstår synlige dammer.

På varme dager kan det være nødvendig å vanne oftere. Tørre baner blir slitt svært raskt. Ta gjerne en pause og vann banene. Det er også tryggere og bedre å spille på en fuktig grusbane.

Plikter for de som er ferdige med å spille:
De som er ferdige med å spille på en grusbane skal koste banen og rengjøre linjene. Kosting skjer ved å starte langs gjerdet og dra kosten rundt banen i ytterkant og forsette innover i en sirkel mot midten. Linjene feies etter at banene er kostet.

Banen skal kostes selv om ingen venter på å spille.

Hardcourt banene:
Bane 3 og 4 har fast dekke og er tilnærmet vedlikeholdsfrie, bortsett fra månedlig rengjøring.

Ved regnvær vil det ofte samles vann enkelte steder. Dette kan fjernes med spesielle skyfler som finnes ved banen. Skyv vannet ned mot drensrennene ved enden av banen. Da tørker den fortere.

Det advares mot å spille på fuktige hardcourtbaner, da den tynne hinnen med vann gjør banen svært glatt. La den derfor tørke helt før dere begynner å spille.

Overflaten er sårbar og det er ikke anledning til å bruke sko med knotter. Det er forbudt å bruke sykkel, skateboard eller rollerblades på banen. Det må benyttes tennissko med jevn såle som ikke setter spor.

Til slutt er det bare å minne om at anlegget tilhører oss alle. Det er opp til den enkelte å holde anlegget så godt ved like som vi ønsker det. Husk også at vi er avhengig av goodwill hos naboene og at unødig støy unngås.

Klikk her for informasjon om regler og bruk av anlegget..


Klubben har to grusbaner og to hardcourtbaner. Les mer..


Om vinteren har vi boblehall over hardcourtbanene. Les mer..


U.T.K. holder til i Harald Hals park i Ullevål Hageby.


Vi anbefaler medlemmer å jevnlig sjekke sidene våre. Les mer..